Facebook Pixel

Защо е важно да изберете подходящ шампоан против пърхот?

Защо е важно да изберете подходящ шампоан против пърхот?

Мечтаете за незабравими летни приключения, но се притеснявате от състоянието на косата си? Каквото и да правите, откривате пърхот по дрехите си и това Ви смущава?

Истината е, че пърхотът е проблем, който се среща изключително често. Той засяга еднакво както жени, така и мъже. На външен вид представлява малки бели люспи, които всъщност са мъртва кожа. И най-неприятното е, че това състояние често е придружено от сухота на кожата на скалпа и сърбеж.

Ако не сте сигурни как да се отървете от пърхота, останете с нас до края. В тази статия ще Ви споделим как да изберете подходящ шампоан против пърхот и да възвърнете блясъка на косата си.

Много хора си мислят, че могат да се справят сами и купуват какъвто и да е шампоан против пърхот, надавайки се на добри резултати. Но това не винаги е добро решение, защото причините за пърхота са различни.

Той често се появява вследствие на здравословни проблеми като хормонален дисбаланс, алергии, кожни заболявания – екзема, Псориазис, Себореен дерматит. Други причини за възникването му са стреса, лошата хигиена, използването на некачествени продукти и  прекаленото третиране на косата.

Затова шампоаните против пърхот съдържат различни активни съставки, които оказват различно действие върху скалпа и решават определен проблем. Например някои шампоани против пърхот са насочени към гъбичките, които ги причиняват, докато други помагат за премахването на мъртвите клетки от повърхността на скалпа.

Затова първата и най-важна стъпка при избирането на Вашия шампоан против пърхот е да откриете причината и вида на пърхота. Тук Ви съветваме да се посъветвате с дерматолог. Защото в противен случай ще купувате продукт след продукт, а резултатите ще са все така незадоволителни.

Втората стъпка е да изберете шампоана против пърхот. Ако не сте наясно с марките на пазара, ние Ви съветваме да се насочите към професианалната козметика. Тя може да Ви предложи по-добри резултати, защото формулите й са специално разработени да се борят с пърхота.

Но за да постигнете желаните резултати, е важно да прочетете препоръките на производителя на гърба на шампоана против пърхот.  Повечето шампоани против пърхот трябва да се оставят да действат няколко минути, за да се освободи активната им съставка и да влезе в контакт с кожата. При нанасянето е добре да масажирате главата си с върховете на пръстите, така че продуктът да влезе в контакт с целия скалп.

Ако спазвате инструкциите, с времето ще забележите, че имате по-малко пърхот и косата Ви изглежда по-жизнена и красива.

Открийте правилния шампоан против пърхот в онлайн магазина на FG Style. Потърсете ни на телефон: , ако имате нужда от професионален съвет.

2 Replies to “Защо е важно да изберете подходящ шампоан против пърхот?”

 1. Калина

  Отговор

  Изборът на подходящ шампоан против пърхот зависи от причината за пърхота.
  Ако пърхотът е сух и лющещ, трябва да изберем шампоани, които са формулирани за суха кожа или за лечение на сух пърхот. Тези шампоани обикновено съдържат хидратиращи съставки като глицерин, масла или алое вера.
  Ако пърхотът е мазен и се появява в съчетание с мазна кожа, е необходимо да използваме шампоани, които са формулирани за мазна кожа или за лечение на мазен пърхот.
  Но за да получим резултат, се изисква да мине определено време, за да подействат самите продукти.

 2. Кристиан Павлов

  Отговор

  Статията наистина предоставя полезна информация за важността на избора на правилния шампоан, когато става дума за противодействие на пърхота.

  Пърхотът е общ проблем както за жени, така и за мъже. Той засяга много хора и е важно да се разбере причината за неговото появяване, за да се избере подходящият шампоан. Статията предлага и няколко важни съвета за избора на шампоан, като препоръчва да се избере такъв, който съдържа цинк пиритион, селен или кетоконазол, които са съставки, доказали ефективността си в борбата с пърхота.

  Съгласен съм, че е много важно да се избере шампоан, който е подходящ за конкретния тип коса и скалп. Както и че трябва да се избягва използването на агресивни химикали и прекалено силни шампоани, които могат да увредят косата и да допринесат за появата на пърхот.

  В цялост, статията е много полезна за хората, които се борят с проблема с пърхота и търсят подходящият шампоан за решаването му, като аз съм един от тях. FG style предоставя добра информация и съвети за избора на правилния шампоан, като подчертава важността на избора на подходящия продукт за конкретния тип коса и скалп. Бих препоръчал статията на всеки, който търси съвети за решаване на проблема с пърхота и избора на правилния шампоан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *