Facebook Pixel

Защо е важно да изберете подходящ шампоан против пърхот?

шампоан против пърхот

Мечтаете за незабравими летни приключения, но се притеснявате от състоянието на косата си? Каквото и да правите, откривате пърхот по дрехите си и това Ви смущава?

Истината е, че пърхотът е проблем, който се среща изключително често. Той засяга еднакво както жени, така и мъже. На външен вид представлява малки бели люспи, които всъщност са мъртва кожа. И най-неприятното е, че това състояние често е придружено от сухота на кожата на скалпа и сърбеж.

Ако не сте сигурни как да се отървете от пърхота, останете с нас до края. В тази статия ще Ви споделим как да изберете подходящ шампоан против пърхот и да възвърнете блясъка на косата си.

Много хора си мислят, че могат да се справят сами и купуват какъвто и да е шампоан против пърхот, надавайки се на добри резултати. Но това не винаги е добро решение, защото причините за пърхота са различни.

Той често се появява вследствие на здравословни проблеми като хормонален дисбаланс, алергии, кожни заболявания – екзема, Псориазис, Себореен дерматит. Други причини за възникването му са стреса, лошата хигиена, използването на некачествени продукти и  прекаленото третиране на косата.

Затова шампоаните против пърхот съдържат различни активни съставки, които оказват различно действие върху скалпа и решават определен проблем. Например някои шампоани против пърхот са насочени към гъбичките, които ги причиняват, докато други помагат за премахването на мъртвите клетки от повърхността на скалпа.

Затова първата и най-важна стъпка при избирането на Вашия шампоан против пърхот е да откриете причината и вида на пърхота. Тук Ви съветваме да се посъветвате с дерматолог. Защото в противен случай ще купувате продукт след продукт, а резултатите ще са все така незадоволителни.

Втората стъпка е да изберете шампоана против пърхот. Ако не сте наясно с марките на пазара, ние Ви съветваме да се насочите към професианалната козметика. Тя може да Ви предложи по-добри резултати, защото формулите й са специално разработени да се борят с пърхота.

Но за да постигнете желаните резултати, е важно да прочетете препоръките на производителя на гърба на шампоана против пърхот.  Повечето шампоани против пърхот трябва да се оставят да действат няколко минути, за да се освободи активната им съставка и да влезе в контакт с кожата. При нанасянето е добре да масажирате главата си с върховете на пръстите, така че продуктът да влезе в контакт с целия скалп.

Ако спазвате инструкциите, с времето ще забележите, че имате по-малко пърхот и косата Ви изглежда по-жизнена и красива.

Открийте правилния шампоан против пърхот в онлайн магазина на FG Style. Потърсете ни на телефон: , ако имате нужда от професионален съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.