Facebook Pixel

Какво трябва да знаете при избор на боя за коса?

Какво трябва да знаете при избор на боя за коса?

Писнало Ви е от старата прическа? Мечтаете за вълнуващ и неповторим цвят? Искате изцяло да промените визията й, но се притеснявате от крайния резултат? Не можете да разберете каква е разликата между различните бои за коса и на коя марка да се доверите?

Вече няма нужда да разглеждате объркано рафтовете с бои за коса. В тази статия ще Ви споделим как да изберете качествена боя за коса, която няма да увреди здравината и структурата на косъма Ви.

Първата стъпка е да обърнете внимание на състоянието и структурата на косата си.

Ако страдате от косопад и косъмът Ви се накъсва лесно, е добре първо да се справите с тези проблеми, преди да се боядисате. Така ще избегнете допълнително изтощаване и увреждане но косата. 

Все пак, ако искате да направите тази промяна, Ви съветваме да не се боядисвате сами у дома. Изборът на евтини и некачествени бои за коса, допълнително ще влоши състоянието Ви. Заложете на фризьор, който работи с професионални бои за коса и може да Ви даде адекватни съвети какви грижи да полагате за косата си след процедурата. 

Втората стъпка е да помислите внимателно какво точно искате да постигнете – изсветляване, потъмняване, драстична промяна или прикриване на сивите или бели коси. Тук е важно да знаете и дали искате новия цвят да остане за постоянно или да бъде временен.

Например, ако искате да експерементирате за кратко с визията и да придадете на косата си интересен нюанс, най-добрият вариант са временните бои за коса. Те могат да се намерят под формата на оцветяващи маски  и спрейове. Избледняват след 2-3 измивания и са подходящи за пробване на нова визия или прикриване на израстналите корени преди следващото боядисване.

За сивите коси трябва да знаете, че са много трудни за покритие от обикновените бои за коса. Затова Ви съветваме да се насочите към продуктите, които са специално създадени за покриване на сиви коси.

Третата стъпка е да изберете цвета на боята за коса. Не избирайте определен цвят спонтанно. Помислете дали той ще подхожда на цвета на очите и тена на кожата Ви.

Например, ако имате бледа кожа и сини очи – златистите и медните нюанси са много добър избор. Те не само ще Ви придадат повече цвят, но и ще изглеждате по-жизнени и с по-изразителен поглед.

С това ще завършим тази статия. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим с тази тема.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *