Facebook Pixel

С Любов към Къдриците / Перфектна къдрава коса – Davines

Грижа за къдравата коса

 

Всички се възхищават на палавите къдрици, но малцина са наясно, че къдравата коса изисква доста сложна поддръжка.

Ето някои съвети и трикове, които могат да направят от сухата ви вълниста коса, красива копринена грива с лъскави къдрички. Професионалните фризьори съветват:

Нанесете шампоан върху сухата си къдрава коса, преди да влезете в банята.

Ролята на шампоана не е само да предизвиква пяна. Така той успява да въздейства върху всички области, които се нуждаят от почистване, т.е. сухия скалпа и мазните участъци около тила. Тъй като къдравата коса бързо се заплита, шампоанът ще улесни разресването.

Използвайте Davines Love/curl shampoo шампоан за къдрава коса. Той ще почисти косата ви без да я изсушава допълнително и ще й придаде обем. Къдриците ще са изрядно оформени и подвижни. Не забравяйте, че се изисква при нанасянето да масажирате нежно скалпа и косата.

Друг подходящ за този ти коса шампоан е Davines OI Shampoo- ултрахидратиращ шампоан за всички видове коса. Той пази косата от стареене, прави я мека и с неустоим блясък.

Използвайте Davines Essential Haircare LOVE / Conditioner балсам за обемни къдрици. Той ще ви съдейства за разплитане на заплетените косъмчета и бързо ще хидратира дехидратираните участъци.

Използвайте пръстите си, за да размажете балсама по косата.

Разресвайте косата само, когато имате достатъчно балсам или маска. Не рискувайте да накъсате къдриците с яростно разплитане под душа.

Бъдете много внимателни, когато подсушавате къдриците. Не затягайте кърпата прекалено много за да не нарушите пътя им. Лека памучна кърпа би бил идеален вариант.

Сушете къдриците си с дифузер

Това не озвучава да прикрепете дифузера към главата си и да усилите топлата струя. Отново е необходимо търпение и различни настройки на сешоара. За да избегнете прегряване на къдриците, трябва да оставите бутоните за сила и топлина на средно положение.

Може да се използва „3D“ подход при сушене на косата, което означава, че всеки кичур се издухва отделно и завърта. За да се получи това, трябва да се спазват някои правила:

Дръжте дифузера под ъгъл от 45 градуса, което означава, че половината от окръжността на дифузера духа срещу корените, докато другата е обърната навън, което позволява кичура да диша.

Не пресушавайте къдриците! Най-добрият начин да се избегне това е чрез редуване на кичурите, като се държи дифузера върху всеки един от тях за не повече от 40-50 секунди. Продължавате да правите това, докато целият ви обеме е на 95 процента сух.

Завършете сушенето с хладна струя, за да нормализирате температурата на косъма.

Грижете се за къдриците и през нощта. Ако ще инвестирате време в изсушаване на къдриците с дифузер, със сигурност ще искате великолепните резултати да продължат поне няколко дена. Най-добрият начин да ги задържите по-дълго, е да закрепите косата си на върха на главата и да я завиете в стара мека памучна тениска. Това ще поддържа вашите къдрици чисти и ще намали триенето, докато спите.

Друг ефикасен вариант е да смените обикновената калъфка с копринена. Така ще избегнете фриз ефекта на сутринта.

Нанасяйте продуктите за къдрици на ръцете си като крем за ръце. Сигурно си мислите, че нанасянето на продукта върху ръката ви няма смисъл. Чрез разнасяне на продуктите по ръцете ви, вие ще можете да третирате всички участъци, за които дори не знаете, че съществуват, когато прекарате пръстите си през къдриците. С други думи, това гарантира равномерно разпределение на продукта при търкане на къдриците в ръцете.

Така можете да нанесете и Kérastase Volumifique мус за обем без отмиване. Той е с изключително интензивно подхранващо действие в дълбочина и е добре да достигне до максимално по-голяма площ.

Освежавайте къдриците си в следващите дни. Два много подходящи продукта са Davines Love curl revitalizer и Keune Curl Control Boost Spray, който предотвратява и елиминира фриза около къдриците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *