Facebook Pixel

Как да се грижим за косата си през зимата? – 1 част

Как да се грижим за косата си през зимата? – 1 част FG Style

Студеното време може да бъде наистина тежко не само за Вас, но и за косата Ви. Ниските температури и студеният вятър влияят негативно на скалпа и текстурата на косъма. Малката влажност във въздуха прави косата суха, без обем и накъсана. А това може да доведе до безжизненост и загуба на блясък, появата на пърхот, наелектризиране, цъфтящи крайща и дори косопад.

Не можете да контролирате времето навън, но можете си подарите най-добрата грижа. Как ли? В тази статия ще Ви споделим как да се погрижите за косата си през студените есенни и зимни дни.

Започнете с хидратация.

Няма значение дали се боядисвате и какъв вид е косата Ви. През студените дни всяка коса се нуждае от допълнителна хидратация. Причината е, че студеният и сух въздух отнема от влагата на скалпа. Това го прави изключително сух, причинява сърбеж, лющене и косопад. Косата също става по-суха и трудна за разресване.

Най-добрият начин да се справите с този проблем е да промените рутината си. Заменете използваните до момента продукти с такива, предназначени за хидратация.

Ако държите на качеството и ефективността, заложете на професионална козметика за коса. Тя няма да премахне естествения себум на косата и да я изсуши допълнително. Вместо това ще овлажни скалпа, подхранва косъма и ще балансиранивото на pH.

Справете се със сухите крайща с нашите подхранващи масла и кристали за коса. Препоръчваме Ви:

Не излизайте навън с мокра коса!

Много дами са свикнали през лятото да си вземат един бърз душ и да излязат навън с мокра или влажна коса. Но този навик е вреден за косата Ви. Ако навън е много студено, водата в нея може да се заскрежи. Това ще добави тежест върху косъма и ще доведе до по-лесното му накъсване.

Това са два от най-важните съвети, които ще Ви дадем в тази статия. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 
 
 

Продукта беше добавен към вашата количка.

Продължаване на пазаруването Преглед на количката