Facebook Pixel

Какви са предимствата на безамонячните бои за коса?

Какви са предимствата на безамонячните бои за коса?

Не харесвате прическата си? Искате да промените нещо, но не знаете какво? А знаете ли, че за много дами промяната започва с избора на правилната боя за коса?

На пазара можете да откриете голямо разнообразие от бои за коса, които се различават по цвят, вид, съставки  и действие. Много жени се затрудняват да се ориентират. Затова често се доверят на препоръка от приятел или на реклама, която са видели по телевизията.

В тази статия ще Ви запознаем с безамонячните бои за коса и какви са техните предимства. И след това ще оставим на Вас да прецените дали ще им се доверите.

Има много дами, които страдат от алергии, имат тънка и увредена коса още преди да почнат да се боядисват или скалпът им е прекалено чувствителен. В тези случаи, амонякът може да предизвика странични реакции като допълнително увреждане на косата, дразнене на носа или очите.

Затова безамонячните бои за коси са добра алтернатива. Те са:

Напълно безопасни – всъщност опасен е не самият амоняк, а неговите изпарения. Боите за коса БЕЗ амоняк премахват възможността да получите алергична реакция, силен сърбеж или кожно раздразнение.

Нямат неприятен мирис – опасен е не самият амоняк, а неговите изпарения. Те имат остра и специфична миризма, която може да наруши комфорта Ви при боядисване. За разлика от тях, боите БЕЗ амоняк доставят комфорт при нанасяне, защото го няма острия аромат на амоняк.

Грижат се за  косата –  амонякът повишава нивото на рН на косата и кутикулата остава отворена много по-дълго от нормалното. Това води до загуба на протеини и влага, които поддържат косата здрава и красива. Боите без амоняк поддържат нивото на рН алкално и спомагат косата да запази всички необходими хранителни вещества.

Щадят скалпа – с боите без амоняк ще получите красив цвят на косата като в същото време ще се погрижите скалпът да Ви е хидратиран.

Това са само някои от предимствата на безамонячните бои за коса. Свържете се с нас на телефон: 0899 144 366 и ние ще Ви помогнем при избора на боя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *