Facebook Pixel

Ваксина срещу Covid-19 като подарък за Коледа? Кои са най-нежеланите изненади под елхата?

Ваксина срещу Covid-19 като подарък за Коледа? Кои са най-нежеланите изненади под елхата?

Дрехи, сувенири и сладки бяха включени в топ 3 на най-нежеланите подаръци, които могат да бъдат намерени под елхата. Това е преобладаващото мнение, наложено сред участниците в онлайн проучване, проведено между 10 до 14 ноември 2020 г. от SuperJob.

От анкетираните 1600 души, над 8% са поставили на първо място в класацията за неуспешни коледни подаръци – облеклото.

„Чорапи, тениски, пуловери, халати – по-добре е да купите всичко това според вкуса и размера си, отколкото да намерите под коледното дръвче“, твърдят респондентите.

Анкетираните слагат в категорията на „нежеланите подаръци“ и сувенирите. Свещи, ключодържатели, фигурки и магнити са обявени за най-лошите подаръци (6% от жените и 3% от мъжете), съобщава РИА Новости.

Сладкиши, шоколад или торта се считат също за неуспешен подарък от 3% от анкетираните (5% от жените срещу 1% от мъжете), а други 2% няма да са доволни от съдове или кухненски прибори (чаша, дъска за рязане, лъжица с решетка и др.).

Коледа и подаръци по време на Covid-19

Интересно е, че 18% от участниците в проучването споделят своите впечатления от предишни Коледи, когато са получили „нежелани подаръци“ – непушач открил наргиле под елхата, за друг имало плавници, трети намерил водопроводен ключ, химикалка и дори жив плъх.

Цели 24% от респондентите заявяват, че най-лошата изненада за тях е липсата на подарък. Анкетираните обясняват разочарованието си с факта, че дори възрастните очакват чудо и знаци на внимание по време на празниците.

Според 28% от анкетираните обаче, няма лоши подаръци. Според тях „празничното настроение е преди всичко топлината и вниманието на близките, а не съдържанието на кутията под коледното дръвче“.
Тази година сред идеите за коледен подарък си пробива път и ваксина срещу Covid-19. До колко удачна е тази идея, ще разберем от социологията след празниците. Но нашият съвет е да заложите на нещо далеч по-сигурно, като например комплект качествени продукти за коса, нов телефон или скъпо бижу.

Според данни от тринадесетото издание на международното проучване Коледен барометър 2020, българите планират да отделят 25 процента от доходите си или средно по 269 евро на домакинство.

Общото мнение е, че подаръците за „хоум офис Коледа – 2020“ ще са по-малко, но по-качествени. Колегите ще си разменят онлайн картички и поздрави, а и ограниченият кръг от хора с които контактуваме, ще сведе покупките до минимум. Така заделеният за Коледа бюджет може да бъде насочен към по-високо качество. А какво по-хубаво от това да поглезим хората, които наистина обичаме с нещо отдавна желано!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *