Facebook Pixel

Любопитно: Цветът на косата е определящ фактор на характера

Любопитно: Цветът на косата е определящ фактор на характера

Някои психолози казват: Наблюдавайки как жената се отнася към косата си и може да опознаете нейния вътрешен свят.

Например, ако едно момиче се грижи за прическата си, грижи се и се наслаждава на блясъка на косите си, естествен цвят и се гордее със себе си, постоянно се гледа в огледалото, тогава, най-вероятно, тя е уверена в себе си и е в състояние да овладее всеки ситуация, която може да се случи в живота й.

Ако дама редовно променя цвета на косата си, боядисвайки се в един или друг тон, „експериментира“ с външния си вид, тогава е очевидно, че тя изпитва някакъв дискомфорт, може би дори изпитва стрес, което е в противоречие с нейната същност. Всъщност това се проявява в отношението ѝ към собствения ѝ външен вид.

Разбира се, жената може да промени нюанса на косата си и да направи подстригване под въздействието на фактори на околната среда, например, ако иска да привлече вниманието на определен мъж, да му угоди или просто по някакъв начин да излезе от обичайната рутина.

Наистина, доста често, когато човек има повратна точка, се наблюдават промени в живота и има желание да се отърве от негативизма и да започне всичко „от нулата“, той променя имиджа си – сменя цвета на косата си, купува си нови дрехи и променя стила си изцяло.

Планираните промени, жаждата за свежест и всичко необичайно са прекрасни, защото подобна актуализация носи положителни емоции, живи усещания и развеселява.

Известно е, че дължината и цветът на косата могат да разкажат много за характера на човек. Знаете ли, че промяната на цвета не само повдига настроението, но може да промени някои черти на характера? Какво ще се промени и как ще ви възприемат хората, вижте сами, преди да започнете промяната:

Оранжево-рижо

Червеният цвят на косата при хората е признак на избухлив и упорит характер. Ако такова момиче има квадратно лице, то това е силна натура, способна да постигне отлични постижения в „мъжките“ специалитети, а онези дами, които имат овално „лице“, както казват американците, са творчески личности, склонни към различни изкуства ( музика, поезия)…

Рижите не правят компромиси, презират опасността, в по-голямата си част са нетактични и твърде стремителни в проявата на емоции.

При червенокосите жени се преплитат две чувства – нежност и страст. Те обаче не бързат да създават семейство, тъй като предпочитат да се развиват в кариерата си и да се самоактуализират.

В миналото такива жени са смятани за магьосници. Те са надарени с хитрост, обичат да лъжат, а също така да внасят възможно най-много приятни моменти в живота си.

Рижите хора са отлични генерали.

Кестеняви коси

Жените с кестенява коса имат мек характер, те са изпълнителни и отговорни, поради което уверено постигат целта си.

Те са спокойни, обичат да пътуват и да изследват света, да научат нещо ново, винаги да се грижат за здравето си и да се грижат за външния си вид.

Такива момичета намират общ интерес с всички и се вписват във всяка компания без проблеми, те са общителни и весели.

В същото време те винаги знаят какво искат и се опитват да намерят ползи за себе си.

Мургавите дами с кестенява коса са по-сдържани, докато светлокожите дами са склонни да са сантиментални. Кестенявите жени с тъмни очи често се справят добре в техническите професии, а сивооките в хуманитарните.

Блондинки

Както знаете, в шоубизнеса и киното русите жени са много популярни. Блондинките са умни, леко наивни и уязвими, винаги се стремят към независимост. Те предпочитат да решават проблеми въз основа на своята привлекателност и интуиция. В същото време те са сантиментални, добродушни, мечтателни, склонни към непостоянство, промени в настроението и стремеж към промяна.

Блондинките често, украсявайки реалността, лъжат, но всичко това се дължи на жаждата за идеализация. Те плачат по каквато и да е причина, знаейки добре, че им подхожда, затова умело използват тази функция.

Жените с руса коса  са идеални любовници, отлични актриси, не са много трудолюбиви, но с ясни напътствия могат да станат добъри изпълнители.

Те обичат стихове, прекарват много време в мечти, предпочитат светли, приглушени цветове в дрехите си. Блондинките, притежаващи чар и сексуалност, съчетани с уязвимост, рядко поемат инициативата, затова предпочитат да следват примера на партньора си.

Брюнетки

Чернокосите жени са провокатори по природа. Имат упорит характер и не признават никакъв ред. По отношение на тяхната сила и темперамент те могат да бъдат сравнени с мъжете, които свързват брюнетка с „фатална жена“.

На търпението, решителността и проницателността на чернокосите дами може само да се завиди.

Те не се спират пред трудностите, винаги вървят напред, упорито се стремят към поставената цел.

В същото време използват всички възможни методи и решения, не напразно много брюнетки заемат ръководни позиции в големи компании и успешно се реализират на дипломатическата и политическата арена.

Те са обсебени от работата, трудно се разбират с хората, затова предпочитат самотата или тесния кръг от близки хора пред голяма компания.

Такива момичета обичат бизнес и класически стил на обличане, техните цветове са алени и черни.

Що се отнася до мъжете, всичко е сложно. Волевите и силни брюнетки често плашат господата, които искат да видят край себе си истинска домакиня, грижовна майка и пазител на огнището.

Следователно чернокосите момичета се женят доста късно – по-близо до тридесет.

Светлокосите

Светлокосите  жени са спокойни и разумни. Те винаги се стремят към хармония със себе си и просто не могат да издържат на натиск отвън. Те са страхотни приятели и спътници. Хората със светло кестенява коса  имат ярък темперамент и щедрост. Те, като кафявите хора, винаги са готови да помогнат и подкрепят, дори непознат човек.

Те са отдадени любовници и работливи работници. Те са добри психолози, чувствителни са към чуждите емоции, знаят как да ги интерпретират правилно, следователно вдъхват доверие на другите.

Обаче тези със светлокафява коса с лек пепеляв оттенък могат да бъдат хитри хора, които могат майсторски да заблудят.

Русокосите по правило са щастливо женени, имат успех в професии, свързани с грижа за деца, болни хора и пенсионери.

Рубинени коси

Собственици на коса , чийто цвят наподобява рубин, се стремят към промяна и са в постоянно търсене на идеала, било то любов или кариера. Тези, които боядисват косата си във всякакъв нюанс на червеното, подсъзнателно се стремят да привлекат вниманието. И колкото по-ярък е избраният цвят, толкова повече жената иска нейните таланти да бъдат признати.

Такива момичета, въпреки привлекателността си в очите на мъжете, често са нещастни в любовните отношения. Тъй като ги подозират, че са неверни и неискрени, те обикновено са избрани да играят ролята на любовница, а не на съпруга. Въпреки това те са ярки, артистични, изобретателни и екстравагантни натури със силен характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *