Facebook Pixel

Как да се справите с косопада през лятото?

Как да се справите с косопада през лятото?

Косата пада през цялата година. Според Американската академия по дерматология е нормално да падат между 50 и 100 косъма на ден. Независимо от това, много дами имат проблем с косопад, който се влошава през лятото. 

Причините са различни – от дехидратация на скалпа до излагането на хлор и прекалено силно слънце. Високите температури могат да бъдат пагубни за скалпа и космените фоликули, което допълнително да утежни състоянието на косата Ви. 

Искате да пуснете и развеете косите си на фона на морския бриз, но се притеснявате от падането на коса? Търсите косопад шампоан? Попаднали сте на точното място! В тази статия ще разгледаме причините и ще Ви запознаем със съветите на професионалистите.

Защо понякога падането на коса се засилва през лятото?

Слънцето през топлите месеци изобщо не е толкова нежно и безобидно, колкото изглежда. Интензивността на слънчевите лъчи се увеличава и въздухът наоколо губи от своята влажност, дори и градовете покрай морето не са защитени! 

Когато скалпът Ви е директно изложен на тези лъчи, той губи своята влага. Това води до увеличаване склонността на косата да се начупва, накъсва, изтънява и разбира се – да пада. Продължителното излагане може да бъде много тежко за нея. 

Нека да не забравяме и потта, която придружава високите летни температури. Единственият начин да я избегнете е да си останете вкъщи, но така ще пропуснете новите приключения. 

Косопадът през лятото заради изпотяване е широко разпространено явление. Потта стимулира натрупването на пърхот и омазняването. Ако не лекувате този проблем, това може да увеличи падането на косата. 

Други причини за това състояние могат да бъдат:

  • Плуването е обичайна дейност през лятото. Хлорът във водата в басейните се отразява неблагоприятно на косата. 
  • Много дами практикуват мокро разресване на косата, когато са на плажа или на басейна. Това може да предизвиква обилно падане и накъсване. Затова изчакайте я да изсъхне, преди да я разрешете. 
  • Сухият вятър също не е полезен за косата Ви. Той отнема от влагата и я прави податлива на накъсване.
  • Възможно е и през летните месеци да страдате от повишаване нивата на тестостерон. Това може да доведе да обилен косопад. 

Какво Ви препоръчваме?

Не е достатъчно да миете косата си по-често и да използвате балсами и маски. За да избегнете обилния косопад, трябва да имате правилен подход и да полагате старания и грижи. 

Първата стъпка е да посетите специалист, който да открие причината за падането на косата. Той може да Ви насочи към:

  • Защита на косата при излизане – вече можете да откриете продукти, с които да блокирате слънчевите лъчи, попадащи директно върху косата Ви. Разбира се, можете да използвате летни шапки и шалове, с които да покриете скалпа си. 
  • Проверка на нивата на хидратация – водата представлява почти 25% от теглото на един кичур коса. Водата е ключова съставка, която поддържа витамините и притока на хранителни вещества към скалпа. Тя допринася за растежа на косата и елиминира проблемите с пърхота. През лятото вероятността за дехидратация на тялото е 5 пъти по-голяма в сравнение със зимата. Ако не се грижите за хидратацията, това спира растежа на косата и довежда до косопад. 
  • Избягване на топлинната обработка – използването на маши, преси и други методи за оформяне на косата, би Ви навредило повече през топлите дни. Ако скалпът Ви е вече сух и дехидратиран, високата температура на тези уреди може да предизвика косопад. 
  • Шампоан против косопад – всички поне веднъж сме писали в Интернет всякакви комбинации като „косопад шампоан” или „ТОП продукти срещу косопад” с надеждата да открием най-доброто решение за този проблем. След като е открита причината за падането на коса, Вие ще можете да се насочите към подходящи шампоани, които да контролират и спират интензивното падане.

Нуждаете се от професионален съвет? Разгледайте нашите предложения в онлайн магазина ни и се свържете с нас на телефон: 0899 144 366. Нашите консултанти с удоволствие ще Ви помогнат да се насладите на лятото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *