Facebook Pixel

Арганово масло – „Течното злато“ в Козметиката

Нека си поговорим за доброто старо Арганово масло…

Арганово масло – течното злато, от което всяка жена се нуждае, за да поддържа косата, кожата и цялото си тяло подхранено и в хармония.

Мароканското Арганово масло е едно от най- скъпите масла в целия свят. Неговата слава се дължи на вълшебните свойства, които години наред са били и продължават да бъдат част от ежедневния разкрасителен режим на жени по цял свят. Аргановото масло е изключително популярно и при нас и като че ли няма човек, който да не е запознат с него, най- вече във връзка с продуктите за коса. Даже бихме казали без съмнение, че Аргановото масло се е превърнало в нарицателно за подхранващата грижа за коса. И въпреки че е навсякъде около нас, запитвали ли сте се, защо Аргановото масло е считано за изключително ценна съставка в козметичната индустрия и точно по какъв начин се грижи за Вашата коса?

 

Нека Ви представим 5 причини, поради които си струва да използвате Арганово масло и продукти с неговото съдържание, базирайки се на неговия химичен състав.

 

  • Съдържание на Токоферол (Витамин Е)

Един от най- важните витамини за женския организъм. Подобрява способността на косата да задържа влага,което намалява вредното въздействие на слънцето, стилизиращите продукти и уредите за термообработка. Балансира pHна скалпа и нормализира нивото на киселинност, което предпазва от образуването на пърхот и раздразнения. 

  • Съдържание на ненаситени мастни киселини

Съдържа почти 50%Олеинова киселина(омега 9) и около 36% Линолова киселина(омега 6), които имат противовъзпалителни свойства. 

  • Съдържание на Aнтиоксиданти

Унищожават свободните радикали и засилват кръвообращението, което стимулира растежа на косата. 

  • Съдържание на Полифеноли

Противостареещо действие и предпазване от вредните лъчи на слънцето.

  • Съдържание на Сквален

Задейства регенерацията на кожата на главата. Естествен овлажнител.

 

Страхотно, нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *