Facebook Pixel

Тайната за любовта на мъжете към дългите женски коси

Тайната за любовта на мъжете към дългите женски коси

Мъжете предпочитат ли блондинките? Въобще не! Дългокосите момичета са по-желани, независимо какъв цвят са косите им.

Защо много мъже обичат дългата коса? Всеки човек ще отговори на въпроса по различен начин.

Да проследим формирането на този стереотип през вековете. Според изследователите, любовта на мъжете към дългата женска коса е заложена:

В културата, в която са възпитавани от детството. Например, в Азия за едно момиче е чест да носи дълга коса. Там няма да срещнете хора с къса коса, това не е модерно. В българската традиционна култура, най красивата мома в селото е била тази, с най дългите и дебели плитки. Сходни са били вижданията на хората и в много други държави в Европа и по света.

Религиозен произход. В Библията за еврейските жени (в Стария Завет) и за християните (в Новия Завет) има изискване да не се подстригват. По този начин жената трябва да покаже своето смирено положение пред мъжа и пред Божите ангели. Косата се използва от жена вместо шал или покривало. По-късно много народи са заменили това библейско изискване със свои собствени традиции: носенето на забрадка, ислямския хиджаб и други атрибути на женската скромност.

Тайната за любовта на мъжете към дългите женски коси - FG Style

Нека погледнем зад булото на психологията

Силният пол предпочита не любовта, а уважението – това е добре позната аксиома. В компанията на пиещи мъже каква фраза обикновено чуваме? Разбира се: „Уважавате ли ме?“ И за мъжа няма нищо по-срамно от това да загуби нечие уважение.

Жената може да е в състояние да заобиколи любимия си с грижа и любов, но да му даде това, от което наистина се нуждае – истинско уважение, може и да не успее. Така мъжете търсят момичета с красива дълга коса, защото на подсъзнателно ниво вярват, че те са способни на искрено уважение.

Някои смятат, че такава коса е показател за здрава жена. В крайна сметка, ако един мъж е решен да има сериозна връзка, иска да семейство и деца, той няма да търси жена сред готината еманципирана бизнес жена с къси рисувани четки на главата. На подсъзнателно ниво ще предпочете тази, която може да носи, ражда и отглежда добре бъдещите си деца.

Често това е весело дългокосо момиче. Мъжът е сигурен, че тази очарователна дама има повече шансове да стане добра съпруга за него и отлична майка за децата му, отколкото жена в кариерата, която винаги бърза някъде.

В крайна сметка мъжете обичат красивата дълга коса, която е добре поддържана и има здрав вид.

Всеки мъж, запознавайки се с момиче, първо обръща внимание на външния ѝ вид. Често той няма специфично предпочитание към цвета на косата и очите на момичето. Противно на общоприетото схващане, мъжът може да харесва жена, която „не е по негов вкус“, но има свой уникален чар.

Плюс това, дългокосите момичета могат лесно да променят външния си вид, като правят различни прически. Младите хора също обичат разнообразието.

Не се обезсърчавайте, ако не блестите с луксозна коса до кръста. Понякога момичетата с кокетни и актуални прически изглеждат много по-интересни от дамите с прораснали къдрици, които отдавна са загубили свежестта си.

Това е само първоначален подсъзнателен импулс за запознаване. Едно момиче с красиви дълги къдрици може да привлече веднага мъжкото внимание. Но е важно и да помним, че семейното щастие не зависи от дължината на косата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *