Facebook Pixel

Тайната е разкрита! Как холивудските звезди запазват боядисаната си коса красива

Тайната е разкрита! Как холивудските звезди запазват боядисаната си коса красива

Боядисването на косата е незаменимо за много жени – сивата коса е непривлекателна и ни прави по-възрастни. Всички обичаме промяната и добре поддържания външен вид. Честото оцветяване обаче може да причини пърхот и дори загуба на коса!

За да се избегнат подобни неприятности, е необходимо внимателно и компетентно да се грижим за боядисаната коса. За да остане тя красива и здрава, трябва да се спазват 10 основни правила за грижа, които холивудските звезди прилагат:

Грижа за възстановяване на косата. Всяко боядисване ще се отрази негативно на текстурата на косата. За да може косата да получи достатъчно количество необходими компоненти и елементи, трябва да изберете правилната грижа и терапии за домашна употреба.

Избягвайте честото боядисване на косата през летния сезон. През този период косата вече е податлива на негативното въздействие на слънчевата светлина и боядисването само ще влоши тази ситуация.

Грижете се за косата си възможно най-много веднага след боядисването. Изберете гама от продукти за боядисана коса, състояща се от шампоан, балсам, маска и серум.

Изберете правилните гребени. Металните зъби могат да увредят структурата на косата! В този случай дървените гребени са най-добрият вариант за разресване.

Не мийте косата си всеки ден. Първо, такава редовност бързо ще измие новия ви нюанс, и второ, може да изсуши скалпа. Най-добрият вариант е да миете косата си на всеки два дни.

Изхвърлете сешоарите, маша и други уреди с висока температура. Те влияят негативно на структурата и здравето на косата, като я правят чуплива, суха и скучна. В случай на редовна употреба на тези устройства, не забравяйте да извършите възстановяване на косата след навиване.

Не си лягайте с мокра глава! Шампоан вечер не се препоръчва изобщо поради активната работа на мастните жлези. Ако обаче сте измили косата си, опитайте се да я изсушите естествено.

Следете диетата си. Елиминирайте нездравословната храна и газираните напитки. Добавете много риба, зеленчуци, плодове, плодове и витамини към вашата диета.

Не използвайте обичайните си продукти за грижа през цялото време. Сменете марки, серии, линии! В противен случай косата ви ще свикне с любимите ви продукти и ще загуби способността си да се възстановява.

Защитете косата от UV лъчи със специални спрейове и шапки.

Спазвайки тези правила, можете да осигурите безопасността на косата си! Когато става въпрос за възстановяване на повредена коса, обърнете внимание на продукти като:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *