Facebook Pixel

Само за жени: Как да си организираме незабравим Св. Валентин в условия на пандемия

Само за жени: Как да си организираме незабравим Св. Валентин в условия на пандемия

COVID-19 промени живота ни през последната година. Празниците и делниците не са това, което бяха. Заведенията са затворени, а като допълнение към апокалиптичната картина, за 14 февруари ни връхлетя и студен фронт. С две думи „няма мърдане“, ще празнуваме Деня на влюбените у дома.

Не е необходимо да униваме, обаче. Както е казал народът: „Всяко зло за добро!“ Възможно е това да се превърне в един от най-незабравимите дни в живота ни, поради няколко простички причини и с няколко лесни стъпки.

Причините: При двойките с по-голям стаж на този ден предпочитаният светец е Св. Трифон, особено от мъжката половина. Традицията да „се зарязва“ с приятели, не само „убива“ романтиката на Св. Валентин, но често е причина и за доста разочарования и семейни недоразумения. Сега, когато COVID-19 ни затвори заедно в домовете, е момента да се положи нова семейна традиция за съчетаване на двата празника и да заздравим връзката помежду си.

Лесни стъпки:

Напомнете му, че идва Денят на влюбените, без да ставате досадна. Един мил начин е да изрежете от цветна хартия различни по размер сърчица и да аранжирате с тях огледалата в дома. А после „да забравите“ компютъра си включен на страницата с най-предпочитания от Вас подарък.

Да споменете, че отивате на пазар и да го попитате какво вино предпочита да купите „за в неделя“. И отново е важно компютърът ви да остане включен именно на страницата с предпочитания подарък.

Може да разкажете „между другото“ за приятелка, мъжът на която ѝ купил прекрасен подарък за Св. Валентин, а тя не го е оценила. Мъжете обичат подобни истории, стига да са кратки, защото така се „гъделичка“ собственото им его.

След като приключите с „подсещането“ е ред да „организирате“ празника.

Помнете, че Денят на влюбените не е женски празник. Това е празник за двама. Но ако вие „поведете хорото“, с много такт и любов, ще имате възможност да се насладите на един наистина невероятен ден.

Най-важно е да имате план за закуската. Дори елементарните пържени филийки във форма на сърце с ягодово сладко отгоре ще свършат работа. Ще накарат мъжът да се почувства обичан, ще повдигнат настроението и ще направят деня по-специален. И е важно как ще ги поднесете. Време е да смените ежедневното домашно облекло с нещо „по-така“, което да направи впечатление.

А след това имате време за всичко. Неделята е почивен ден и ще можете да се насладите и на любовта помежду си, и на виното.

И последно, но не по-малко важно! Не правете „от мухата слон“, ако все пак не е разбрал намеците ви и пропуснал да ви купи подарък за празника. Той вече се чувства виновен, но ако вие започнете да му го натяквате, най много да се скарате, защото в такива моменти мъжете трудно признават вината си и заемат „отбранителна позиция“.

Просто го целунете и му кажете, че нищо не е загубено. Можете и заедно да изберете неговият знак на внимание, все пак пазаруването онлайн е по-приятно, когато го правите заедно. Повярвайте, при такъв подход, може да получите повече от един подарък.

Може заедно да изберете и нещо за него. Най-важното е, че ще запазите романтичното настроение и ще изпитате удоволствието от най-незабравимия Св. Валентин в домашни условия.

Красив и споделен празник, а за повече добри идеи вижте ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *