Facebook Pixel

Лесно решение за 5 зимни проблема с косата. Прости правила

Лесно решение за 5 зимни проблема с косата. Прости правила

Косата страда с настъпването на студено време. И всяка зима болезнено се опитвате да определите кое е по-вредно за косата ви: шапка или нейното отсъствие. За да останете красиви, достатъчно е да следвате простите зимни правила.

Лесно решение за 5 зимни проблема с косата. Прости правила

Косата е суха и без блясък

Причини: косите изсъхват на закрито заради отоплението. През зимата често използвате сешоар (не време да се разхождате с мокра глава) и това също допринася за сухота. Шапките и шаловете действат механично: триенето отваря люспите, повърхността става по-малко равномерна и губи блясъка си.

Профилактика: Използвайте овлажняващ балсам и овлажняваща маска два пъти седмично. Изсушете косата си на 70% хладно преди горещо оформяне. Не забравяйте да ги напръскате със спрей за защита от топлина от корена до върха!

Лесно решение за 5 зимни проблема с косата. Прости правила

Косата се наелектризира

Причини: Космите стават сухи и положителните заряди във влакната им се отблъскват по-интензивно. Всъщност ние наричаме този процес електрификация.

Профилактика: Използвайте овлажняващ шампоан и балсам. И след измиване на косата, нанесете овлажняващ крем от средата на косата до краищата. Това ще помогне за неутрализиране на статичното електричество.

За да го поправите спешно: Слабият лак за задържане може да направи чудеса – полимерите в състава му помагат прическата да не „виси в облаците”. Е, ако имате под ръка антистатичен агент за коса, помислете, няма проблем: от антистатичен агент за дрехи такива продукти се различават по присъствието в състава на различни полезни вещества, които подхранват косата.

Лесно решение за 5 зимни проблема с косата. Прости правила

Косата не държи обем

Причини: Такъв е характерът на вашите коси: през лятото те се извиват от влага, а през зимата провисват поради липсата ѝ.

Предотвратяване: Нанесете обемен спрей върху мокрите нишки, фокусирайки се върху корените. Изсушете косата с главата надолу. След това направете кок в горната част на главата и изчакайте, докато се охлади (минута или две) – корените ще останат в това положение и ще запазят обема на прическата за дълго време. Ако нямате време за стилизиране, нанесете сух шампоан върху корените и леко разрошете.

Смачкване на косата под шапката

Причини: Шапката фиксира нишките в една позиция за дълго време и вие също ги затопляте с топлината си – оттук и смачканата форма.

Профилактика: Оформете косата си на вълни с различни размери, след което промяната в завоя на някои нишки ще изглежда органично в общата маса.

Люспи на скалпа

Причини: Забелязвате ли бели люспи в косата ви изключително през зимата? Най-вероятно става въпрос отново за дехидратация, поради което кожата се лющи.

Профилактика: Погрижете се добре за скалпа си.

Повече вижте ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *