Facebook Pixel

Косопад, причинен от стрес и начини да се справим

Косопад, причинен от стрес и начини да се справим

Притеснявате ли се от негативните ефекти на стреса върху живота ви и в резултат на косата ви? Не сте сами. Животът ни е изпълнен с трудови и семейни проблеми, които постоянно ни държат под силен стрес. Въпреки нашите най-добри усилия да контролираме ситуацията, постоянните притеснения могат да имат дълбоко въздействие върху нашето здраве и цялостно благосъстояние.

Стресът и косопадътса тясно свързани. Всъщност близо две трети от хората посочват стреса като основна причина за недостатъчния обем и плътност на косата – повече от възрастта, хормоналните промени, заболяването или лекарствата. Разбираме колко важно е здравето на косата за поддържането на самочувствие и щастие.

Какво е стресът?

Стресът е реакцията на тялото на физически или емоционални стимули, които той счита за опасни. Ако страдате от хроничен стрес, това означава, че изпитвате симптомите му за дълъг период от време. В този дух ще се натрупва въздействието на малки ежедневни стимули: кавга с партньор, чувство на преумора при работа и дори твърде дълго чакане за хранене може да предизвика остра реакция в тялото ви.

Когато сте под стрес, тялото освобождава кортизол заедно с различни химикали и хормони. Те служат за създаване на остра стимулация на адреналин, необходима в ситуация на бягане или битка. Хроничният стрес обаче води до постоянното производство на тези хормони, което има двойно отрицателен ефект. Първо, нивото на хормоните и химикалите в кръвта достига точка, след която вече не може да се контролира. На второ място, секрецията на такива елементи пречи на вашите органи да произвеждат важни вещества, включително тези, които стимулират растежа на косата.

Как стресът влияе върху косопада?

Има шест основни фактора, които допринасят за изтъняването на косата, като стресът и травмите са второто по важност след генетиката. Стресът дисбалансира всички химични реакции в тялото ви: той не само дисбалансира хормоналния ви метаболизъм, но и дразни кожата и влошава общото състояние на скалпа. Скалпът играе огромна роля за растежа на здрава коса: при липса на чиста и здравословна среда за растеж косата бързо става слаба и скучна.

Терапия за косопад поради стрес

Психологическият аспект на косопада е трудно да се подцени; той е пряко свързан с представата ни за себе си и съответно със самочувствието.

Добрата новина е, че предизвиканата от стрес загуба на коса не е постоянна. Косата ще се нормализира, след като се отървете от източника на безпокойството си. Поддържането на здравословен начин на живот помага по най-добрия начин:

Правилното хранене и много вода ще осигурят на тялото ви нужните хранителни вещества, за да функционира оптимално.

Редовните упражнения могат да намалят нивата на стрес и напрежение, както и да осигурят приток на ендорфини, които действат като естествени болкоуспокояващи.

Сънят е ключът към физическото здраве, тъй като през този период клетките се обновяват и възстановяват.

Продуктите, които са специално създадени за възстановяване на оредяващата коса.

Ако сте загрижени за загубата на коса, свързана със стреса, и търсите начини, които да поддържат косата ви в тази ситуация, тогава използването на определени продукти за коса ще ви даде редица осезаеми ползи.

Но е важно да запомните, че плътната, здрава косата започва със SPA терапия регенериращ пилинг – обновяване на скалпа. Грижата за скалпа има много общо с грижата за лицето. Тя ви позволява перфектно да почистите скалпа от излишния себум, да ускорите ексфолирането на мъртвите клетки. Така ще имате по-плътна и силна коса и ще се наслаждавайте на чисто усещане за дълго време.

Можете да си дадете увереност с бърз продукт за грижа за косата. Например сух шампоан, който се побира лесно в чантата ви. Може просто да се напръска върху гребен и да премине през косата ви. Сухият шампоан с революционна технология почиства косата за моментален обем и е идеалното допълнение към системата за грижа за косата. Лекият и освежаващ моментален обемен шампоан е идеален за ежедневна употреба, така че вече няма нужда да се притеснявате за изтъняване на косата.

Гамата от модерни технологии вече осигурява грижа за всеки тип коса. Независимо дали е боядисана, фина или груба коса, може да се доверите на продукти, съобразени с вашите нужди. Кажете сбогом на стреса и косопада и се насладете на новия си пълен живот и обем за красива, плътна и здрава коса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *