Facebook Pixel

Как да се справим с есенния косопад?

Как да се справим с есенния косопад

Има много причини, поради които косата може да започне да пада. И почти всеки един от тези случаи може да бъде определен като естествено природно явление. Всъщност трябва да се помни, че ежедневната загуба на коса е нормална. Така че не бързайте да изпадате в паника, ако издърпате няколко дузини косми, докато миете косата си.

Но тъй като дните стават по-студени, корените на косата преминават в латентно състояние. Това е основната причина за сезонен косопад. И макар че това е относително временен проблем, той е доста неприятен. Според експертите има причини косата да пада обилно през есента, но има и няколко ефективни начина за намаляване на косопада.

Нашите консултанти Гери и Фифи са фризьори с дългогодишен опит, и се доверяваме на техните съвети:

Гери, защо обилната загуба на коса започва през есента?

„За да се справите с даден проблем, първата стъпка е да разберете причините за възникването му. Обикновено тежката загуба на коса през есента е свързана с:

Като правило през есента тялото е най-податливо на различни заболявания. И както вече знаем, космените клетки са едни от първите по отношение на скоростта на производство в организма. Това е, което кара косата да започне да пада обилно, както например в случай на COVID-19.

През есента производството на естроген намалява и може да се появи и дефицит на желязо. Най-често това води до факта, че косата започва да расте по-бавно, става слаба и по-бързо пада.

Температурните промени и стресът в тялото са не по-малко значими причини за „есенният косопад“. В по-голяма степен това се дължи на факта, че навън става студено и помещенията започват да се отопляват. Освен това за мнозина есента се превръща в причина за тъга и причина за сезонна депресия.

Фифи, как да намалим косопада през есента?

Познаването на основните фактори, влияещи върху жизнеността на косата, може да помогне на тялото ви да се справи много по-бързо със сезонните проблеми. Ако смятате, че във вашия случай загубата на коса може да е свързана с хормонални смущения или проблеми с щитовидната жлеза, тогава е по-добре да се консултирате с лекар специалист. Но ако сте сигурни, че това е само сезонен проблем, ние сме избрали основните начини да помогнем за предотвратяването му.

Витаминни комплекси

Липсата на слънчева светлина и правилният набор от витамини могат да причинят не само обилна загуба на коса, но и чупливи нокти, влошаване на цвета на кожата, проблеми със ставите и др. В такава ситуация вашата задача е да наситите тялото с липсващите микроелементи и макроелементи, както и минерали. За това идеални са витаминните комплекси, които ще бъдат обогатени с витамин А, група витамини В, С и т.н.

Балансирана диета

Есента е богата на сезонни храни, които помагат на кожата, косата, ноктите и ставите да се справят с извън сезона. Като добавите есенни суперхрани към вашата диета, ще попълните липсващите елементи. Съветваме ви да повишите консумацията на: ябълки, круши, карфиол, тиква, сладки картофи, ряпа, нар, фурми, киви и други цитрусови плодове.

Масаж на скалпа

Това е банално, но ежедневният масаж на скалпа стимулира мастните жлези и увеличава кръвообращението. 2-5 минути са достатъчни, за да расте косата по-бързо и да пада по-малко.

Разбира се, много важни са и продуктите за коса, които ползвате. Ние препоръчваме да опитате серията „Natural Techпротив косопад.“

Вижте повече ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *