Facebook Pixel

Експертите съветват: Как да възстановим косата си през пролетта

Експертите съветват: Как да възстановим косата си през пролетта

След зимните студове, шапките, сухия въздух в отоплените стаи и недостига на витамини, най-после идва пролетта. Но в огледалото забелязваме, че косата ни съвсем не е това, което искаме да бъде. Обърнахме се към нашите експерти от FGStyle, Фифи и Гери с въпрос: Как да възстановим състоянието на косата през пролетта?

Ето какво съветват те по няколко важни теми за косата през пролетта:

За да поддържате косата си добре, трябва да се грижите за нея през цялата година, а не само през пролетта.

Разцепените краища на косата, особено през пролетта, са проблем, познат на почти всяка жена. Трудно е да се примирите с това – прическите изглеждат разнищени, защото разделените краища имат „навика“ да не се поддават на стилизирането и да стърчат в различни посоки.

Предотвратяване:

Като превантивна мярка, не забравяйте да използвате маски и балсами за коса. Маските за коса са най-рационалният начин за защита и грижа. Особено внимателно трябва да наблюдавате косата си след боядисване и къдрене.

Косопад

Природата е определила жизнения цикъл на косата, състоящ се от три етапа: анаген (етап на формиране и узряване на корена и косъма, 2-7 години), катаген (фаза на покой на възрастна коса, 2-4 седмици ) и телоген (фазата на увяхване на луковицата и корена, след което косата пада, 3-4 месеца).

Всички косми са на различни етапи, така че ежедневната загуба на коса (обикновено до 100) е физиологично обусловена. Загубата на коса над нормата показва дисбаланси в баланса на организма, генетична програма, стрес, излагане на студ, недостиг на микроелементи и е резултат от употребата на някои лекарства.

Използвайте качествени продукти срещу косопад, а в случай на сериозен проблем, трябва да посетите лекар.

Суха коса и стегнат скалп

Овлажняването е жизнено необходимо за косата, защото тя е само 14% вода, така че загубата дори на малко количество влага бързо се отразява на състоянието ѝ. На помощ ще дойдат овлажняващите шампоани и маски.

Изтъняваща коса

Особено неприятен проблем е изтъняването на косата в края на зимата. То се дължи на много фактори, а за предотвратяването му е важно да спазваме рационална диета, която включва както пресни плодове, така и зеленчуци и протеинови продукти. Още по-важна е грижата за косата – използване на специални продукти за грижа за фина коса, включително продукти за стилизиране на фина или повредена коса.

Повече за вашата красива коса ще откриете ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *